header01

Laatst bijgewerkt op 13 juli 2019


Pakketkeuze & kosten

1: Blauw

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd van het kind. Keuze uit 1 of 2 baantrainingen per week. Separate inschrijfmogelijkheden voor keuzepakketten videoanalyse en fysieke training via e-mail, welke vanuit de vereniging worden verzonden.

2: Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen van 6 t/m 9 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar kunnen in rood of oranje spelen, de trainer adviseert of een kind qua niveau eerder of langer in een kleur speelt. Er wordt in rood gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Keuze uit 1 of 2 baantrainingen per week. Separate inschrijfmogelijkheden voor keuzepakketten videoanalyse en fysieke training via e-mail, welke vanuit de vereniging worden verzonden.

3: Oranje

De kinderen (8 t/m 11 jaar oud) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. Keuze uit 1 of 2 baantrainingen per week. Separate inschrijfmogelijkheden voor keuzepakketten videoanalyse en fysieke training via e-mail, welke vanuit de vereniging worden verzonden.

4: Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10 t/m 12 jaar oud. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Er wordt dan ook op een 'hele baan'getennist. Bij de dubbels wordt er gespeeld in het dubbelveld, dus inclusief de tramrails. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt in groen gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 66 cm lang is. Keuze uit 1 of 2 baantrainingen per week. Separate inschrijfmogelijkheden voor keuzepakketten videoanalyse en fysieke training via e-mail, welke vanuit de vereniging worden verzonden.

5: Geel Jeugd

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen. De kinderen zijn in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar en willen graag op recreatief niveau trainen. Keuze uit 1 of 2 baantrainingen per week.  Separate inschrijfmogelijkheden voor keuzepakketten videoanalyse en fysieke training via e-mail, welke vanuit de vereniging worden verzonden.

6: Geel Plus

De kinderen zijn in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar en willen graag recreatief trainen in een verhouding trainer/cursist 1:4. Aan te vullen met keuzepakketten videoanalyse en fysieke.
Separate inschrijfmogelijkheden voor keuzepakketten videoanalyse en fysieke training via e-mail, welke vanuit de vereniging worden verzonden.

7: Geel Senior

Een groepsles van een uur voor volwassenen recreatief. Alle leeftijden, niveau 5 t/m 9.
Verhouding 1:8. Separate inschrijfmogelijkheden voor keuzepakketten videoanalyse en fysieke training via e-mail, welke vanuit de vereniging worden verzonden.

8: Geel Senior plus

Een groepsles van een uur voor volwassenen recreatief. Alle leeftijden, niveau 5 t/m 9.
Verhouding 1:4. Separate inschrijfmogelijkheden voor keuzepakketten videoanalyse en fysieke training via e-mail, welke vanuit de vereniging worden verzonden.

9: Zorgtennis / privé training

Zorgtennis / privé training is op aanvraag, er wordt contact met je opgenomen over de mogelijkheden.
Insteek van privétraining  is een les 1:1. Separate inschrijfmogelijkheden voor keuzepakketten videoanalyse en fysieke training via e-mail, welke vanuit de vereniging worden verzonden.

10: Selectie Training Oranje

Selectie tennis voor oranje. Mogelijkheid om 2,3 of 4 keer te trainen. De fysieke training wordt gefaciliteerd door de vereniging en binnen het pakket wordt een video-analyse en een voortgangsgesprek met de ouders gepland. 36 weken training, waarvan 3 begeleidingsweken wedstrijdtennis.

11: Selectie Training Groen

Selectie tennis voor groen. Mogelijkheid om 2,3 of 4 keer te trainen. De fysieke training wordt gefaciliteerd door de vereniging en binnen het pakket wordt een video-analyse en een voortgangsgesprek met de ouders gepland. 36 weken training, waarvan 3 begeleidingsweken wedstrijdtennis.

12: Selectie Training Geel Basis

Selectie tennis voor jeugd geel. 1 x per  week trainen. De fysieke training wordt gefaciliteerd door de vereniging en binnen het pakket wordt een video-analyse en een voortgangsgesprek gepland.

13: Selectie Training Geel

Selectie tennis voor jeugd geel. 2, 3 of 4 x per  week trainen. De fysieke training wordt gefaciliteerd door de vereniging en binnen het pakket wordt een video-analyse en een voortgangsgesprek gepland. 36 weken training, waarvan 3 begeleidingsweken wedstrijdtennis.

14: Senior Selectie Basis

Selectie tennis senioren.  1 x per  week trainen. De fysieke training wordt gefaciliteerd door de vereniging en binnen het pakket wordt een video-analyse en een voortgangsgesprek gepland.

15: Senior Selectie

Selectie tennis senioren.  2,3 of 4 x per  week trainen. De fysieke training wordt gefaciliteerd door de vereniging en binnen het pakket wordt een video-analyse en een voortgangsgesprek gepland.

Tariefsaanpassingen

In verband met de aanpassing van het traningsprogramma en de kosten daarvoor wordt deze pagina op dit moment geactualiseerd. U zult per e-mail worden bericht wanneer de inschrijving voor trainingen weer is geopend.